De Cattery

Ik ben André en heb een kleine cattery in Den Haag. Al jaren ben ik gecharmeerd van de Siberische kat & de Neva Masquerade. Begin 2013 ben ik in bezit gekomen van een Neva Masquerade poes genaamd Nevamiya´s D'oroty Hella-May en had toen al plannen om met haar een nestje te fokken.

Lid van de NVvK = Nederlandse Vereniging van Kattenvrienden.

                                                                                                                                                   Den Haag

Het Ras

De Neva Masquerade is een onderras van de Siberische kat en komt oorsponkelijk uit het rivierengebied van de Neva bij Sint Petersburg (Rusland).
De gemaskerde kat doet zijn naam eer aan want heeft vooral een witte vacht met een spannend masker. De wilde Siberische katten zijn in Sint Petersburg echte helden, en hebben in de tijd van tsaar Peter de Grote door intense jacht een rattenplaag weten op te lossen.
 
Het masker van de Neva Masqurade kan meerdere kleuren hebben: 
Zwart of blauw, creme of zilver en met verschillende tekeningen zoals points, tabby of torties.
 
Het karakter van deze schitterende katten is intelligent en stoer maar ook lief en sociaal. 
De omgang met kinderen en andere dieren is speels nieuwsgierig en zelfs zorgzaam.
 
                                                                                                                             Rivier: de Neva.

Katten allergie

Mensen met een aangetoonde katten allergie hebben met een Siberische kat een grote kans geen last van de allergie te hebben. Dat komt door de bijzondere Hypo allergeen vacht, die aantoonbaar minder Feld-1 proteine bevat dan alle andere rassen. De hoeveelheid van allergie veroorzakende huidschilfers is zo miniem dat de kans op een allergische reactie klein is, maar niet 100% uitgesloten is. 

Goed vooronderzoek is dus gewenst. Normaliter zou op de cattery getest kunnen worden, maar omdat hier ook twee perzische katten wonen, zou de test negatief beïnvloed kunnen worden. Al met al, wel heel goed nieuws voor kattenliefhebbers die een katten allergie hebben.

 

Als de kittens de Cattery verlaten 

De moeder poes en vader kater hebben vóór de dekking alle vereiste testen gehad zoals PKD echo, HCM echo en de FELV/Fiv test.

De moeder krijgt alle mogelijkheid en tijd haar kittens op te voeden en daarom verlaten de kittens de cattery pas na 14 weken.

Dan zijn de kittens volledig ingeënt, ontwormt en gechipt. De kittens zijn geregistreerd en krijgen hun eigen stamboom mee.